Senegal Voksenskole

Støt Os

Et lille bidrag gør en stor forskel

Det nuværrende lokale der er undervisning i, er lejet og det er alt for småt til af have undervisning i.

Vi har et håb om at kunne være i stand til at opføre en skole, på en grund som vil være ejet af skolen.
Dette vil være en meget mere bæredygtig løsning for skolen på længere sigt.

Det ville være en enorm støtte, hvis du havde lyst til at hjælpe vores elever med at have en bedere skolegang!

Normal skoledag i Nelson Mandela skolen

Budget

Få et overblik over hvad pengene går til.

Placeholder billede for jQuery diagram

Indkomst

Indtægterne kommer fortrinsvis fra 3 områder: Bidrag fra fonde, tilskud fra private og firmaer samt salg af varer fra firmaet Juel Sandberg. År 2014 sikrede salget af frisørtasker halvdelen af skolens daglige drift.
Placeholder billede for jQuery diagram

Forbrug

Da vi er et lille projekt, må vi hele tiden tilrette budget og dagligdag, eksempelvis flyttede skolen lokaler år 2014 pga. stigning i huslejen. Vi prioritere vores forbrug efter nødvendighed, så vi kan dække de mest basale behov først.
Placeholder billede for jQuery diagram

Resultater

Vi begynder at se flotte resultater efter vi kun har været i gang i 1 år. Vi uddanner vores elever så de har de kompetencer, som det kræver for at de kan tage en vidregående uddannelse på f.eks et universitet.

Om skolen

Giver voksne analfabeter den chance de aldrig fik

På kort sigt er formålet at lære de unge at læse, skrive, regne og kommunikere på fransk og engelsk. Dette skal øge deres jobmuligheder og selvforsørgelse blandt andet inden for turisme, håndværk og kommunikation. Derudover skal der undervises i kulturforståelse.

Mere om skolen her

Initiativtagerne

Bag en vision står en mand og en kvinde.

Birte Juel Sandberg

Billede af en af intativtagerne ved navn Birte

Birte Juel Sandberg er uddannet Rudolf Steiner lærer samt kunstterapeut. Igennem 8 år har hun igennem egen virksomhed, Juel Sandberg, haft en tæt tilknytning til Ghana og Senegal, blandt andet igennem uddannelse af unge, afrikanske kunstnere på værkstedet i Randers, samt støtte og opkøb af træfigurer fra Senegal og Ghana. Birte er initiativtager til Senegal Voksenskole og har været den drivende kræft i forhold til realiseringen af projektet, på et overordnet og pædagogisk plan.

Mere om Birte her

Siaka Diafone

Billede af en af intativtagerne ved navn Siaka

Siaka Diafone er entreprenør og bosiddende i Abene. Han har tidligere været leder og stået for en ungdomsorganisation i Ziguinchor. Siaka er skolens 'døråbner' igennem hans mange og vigtige kontakter i lokalområdet. Det er Siaka der har været med til at udvælge lærere og elever til skolen, da hans særlige kendskab til lokalsamfundet er med til at sikre stabile kræfter og skoledage.

Mere om Siaka her

Elev Historier

Historier af elever fra skolen.

Billede af Gnima

Gnima

Gnima er 28 år og alene forsøger til sin lille pige på 4 år, sin mor samt tre mindre søskende som hun hjælper til skolegang. Gnima har aldrig selv gået i skole, men formår i dag, efter 2 år i Mandela skolen, at skrive, samt kommunikere på engelsk. Gnima kommer altid i skole og er en elev med gåpåmod og godt humør. Det sker, at Gnima bliver ringet op midt i timen af caféejeren. Der er kunder i butikken. Så løber hun ned i cafeen og laver kylling og salat. Derefter tilbage på sin plads i skolen. Gnima drømmer om at lære nye retter mad og få sin egen café.

Mere om Gnima her
Billede af Lamine

Lamine

Lamine er 35 år og blev forældreløs som 7-årig. I 2005 fik han tilbudt et lift i en fiskerbåd, som kaldes en pirouge. De blev taget af grænsekontrollen. Lamine drømte om at arbejde som chauffør og mekaniker i Spanien. De var 300 i den åbne pirouge og fik kun ganske lidt mad og drikke under rejsen. Lamine har gået på Mandela skolen fra den første dag, den åbnede i november 2012. Han kan nu formulere sig på engelsk og læse og skrive elementære sætninger. Lamine drømmer om at køre lastbil eller med tiden at få råd til at købe en taxi.

Mere om Lamine her